Yeni Dünya Düzeni, 2. Soğuk Savaş ve Küreselleşme
Yeni Dünya Düzeni, 2. Soğuk Savaş ve Küreselleşme

Yeni Dünya Düzeni, 2. Soğuk Savaş ve Küreselleşme

Uluslararası İlişkiler

+ Başlangıç Tarihi: 26 Şubat 2024

+ 16 Ders Saati

+ Kredi Kartına Peşin Fiyatına 2,3 ve 6 Taksit İmkanı

☑ TESAM Onaylı Sertifika (PDF)

500,00₺


Eğitim İçeriği


Program sonunda katılımcılara, başarılarını ve katılımlarını belgeleyen sertifika sunulacaktır. Bu sertifikalar, TESAM sertifika sayfası üzerinden görüntülenebilecektir, böylece katılımcılar kariyerlerine değer katabilecekleri resmi bir belgeye sahip olacaklardır.


Günümüz dünyası hızla değişirken, uluslararası ilişkilerdeki dinamikler de sürekli evrim geçiriyor. Bu evrimin temelinde yatan unsurları anlamak ve analiz etmek, gelecekteki global olayları daha iyi tahmin etmemize yardımcı olabilir. Bu bağlamda, "YENİ DÜNYA DÜZENİ, İKİNCİ SOĞUK SAVAŞ VE KÜRESELLEŞME " adlı yeni eğitim programımız, öğrencilere bu önemli konularda derinlemesine bir anlayış kazandırmayı hedeflemektedir.

Bu eğitim programı, uluslararası ilişkiler alanında uzmanlaşmak isteyen üniversite öğrencilerine, günümüz dünyasının karmaşıklığını anlamaları ve etkili bir şekilde analiz etmeleri için gereken araçları sağlamayı amaçlamaktadır. Katılımcılar, güçlü bir teorik temel üzerine inşa edilen bu derslerle donanmış bir şekilde, gelecekteki liderlik rollerine hazır hale geleceklerdir.

Kimler İçin?
Eğitimin hedef kitlesi, uluslararası ilişkiler- dış politika üzerine çalışma yapan uzmanlar, akademisyen, doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencileri, belirtilen amaçlar doğrultusunda eğitime ihtiyaç duyan ve/veya sertifika programının gerekliliklerini yerine getirerek II. HARİCİYE AKADEMİSİ sertifikasını almak isteyen her sektörden ve meslekten kişiler olacaktır.
Eğitmen Bilgisi
Prof. Dr. Tarık Oğuzlu
Prof. Dr. Tarık Oğuzlu hali hazırda İstanbul Aydın Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanıdır. Prof. Oğuzlu 2012-2021 yılları arasında Antalya Bilim Üniversitesi bünyesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığı ile Sosyal, Ekonomik ve Politik Araştırmalar Merkezi’nin (SEPAM) direktörlüğünü yaptı. Dr. Oğuzlu 2004-2012 yılları arasında Bilkent Ünivesitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Dr. Oğuzlu 2013 yılında Profesör, 2008 yılında da Doçentlik ünvanlarını aldı. Dr. Oğuzlu Uluslarararsı İlişkiler alanındaki Doktora derecesini 2003 yılında Bilkent Üniversitesi’nden, yüksek lisans derecelerinden ilkini yine aynı alanda Bilkent Üniversitesi’nden 1998 yılında ikincisini ise 1999 senesinde aldığı Avrupa Birliği Komisyonu Jean Monnet bursuyla gittiği London School of Economics and Political Science’dan 2000 yılında aldı. Dr. Oğuzlu Dış Politika Enstitüsü’nde Akademik Danışmanlık yapmakta ve düzenli olarak yazılı ve görsel basına yorum ve analizleriyle katkı yapmaktadır.
Dr. Oğuzlu’nun akademik makaleleri, Political Science Quarterly, Middle East Policy, International Journal, Security Dialogue, Middle Eastern Studies, Turkish Studies, Cambridge Review of International Affairs, European Security, International Spectator, Contemporary Security Policy, Australian Journal of International Affairs, Mediterranean Politics, Journal of Balkans and Near East Studies, Insight Turkey ve Uluslararası İlişkiler gibi hakemli ve bilimsel indekslerde yer alan dergilerde yayınlanmıştır.Dr. Oğuzlu’nun yazarlığını ve editörlüğünü yaptığı kitap çalışmaları şunlardır: 
Kubicek, Paul;  Parlar Dal, Emel ve Tarık Oğuzlu. 2015. Turkey’s Rise as an Emerging Power. Londra ve New York: Routledge
Tarık Oğuzlu. 2014. Değişen Küresel Dengeler ve Bölgesel Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası Antalya: Antalya Bilim Üniversitesi Yayınları
Tarık Oğuzlu. 2013. Güncel Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası: Zorluklar ve Fırsatlar. Antalya: Antalya Bilim Üniversitesi Yayınları
Tarık Oğuzlu. 2013. NATO Ortaklıkları ve Türkiye, Barış İçin Ortaklık, Akdeniz Diyaloğu ve İstanbul İşbirliği Girişimi. İstanbul: İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları
Tarık Oğuzlu ve Ceyhun Çiçekçi (eds.) Küresel ve Bölgesel Güçlerin Ortadoğu Politikaları Arap Baharı ve Sonrası, Ankara: Nobel Yayınları, 2019.

Süre ve Ders Programı                                                                                                                                                                           
------------------------------------------------------------------------------------
16 Ders Saat / 3 Hafta (Her ders 35 dakikadır.)
26 Şubat, 1, 4, 8, 11 Mart 2024 
Dersler Pazartesi ve Cuma günleri yapılacaktır.
19.00-21.00 saatleri arasında dersler yapılacaktır.
(Dersler öcelik olarak zoom ve google meet programlarından işlenmektedir.)
(*Materyaller ve ders detayları satın alımdan sonra eğitim portalına giriş yapıldığında gözükmektedir. Ders linkleri için eğitim öncesinde WhatsApp grubu kurularak link paylaşımları yapılmaktadır.)
Nasıl Kayıt Olabilirim?
Tek yapmanız gerek sepete ekle butonuna tıklamanız. Site sizi kayıt ve ödeme sayfasına otomatik olarak yönlendirecektir. 

İşlemleriniz bittikten sonra sistem için onayınız verilecek ve geri dönüş sağlanacaktır.
Neler Öğreneceksiniz?


1.    Post-Liberal Yeni Dünya Düzeninin Kurucu Unsurları ve Temel Özellikleri

      Yeni dünya düzeninin şekillenmesindeki anahtar unsurları anlamak, öğrencilere küresel siyasetin temelini oluşturan fikirleri ve kavramları keşfetme fırsatı sunacaktır.


2.    Değişen Dünya Düzeni ve Küresel Siyasette Batı: Amerika Birleşik Devletleri, NATO, Avrupa Birliği

       Batı'nın uluslararası ilişkilerdeki rolünün değişen dinamiklerini ve bu değişikliklerin küresel siyaset üzerindeki etkilerini inceleyeceğiz.


3.    Değişen Dünya Düzeni ve Küresel Siyasette Doğu: Çin, Rusya, BRICS, Şangay İşbirliği Örgütü

       Doğu'nun yükselişi ve bu bölgenin küresel siyasetteki etkilerini anlamak, öğrencilere çok boyutlu bir perspektif sunacaktır.


4.    Ortadoğu'da Değişen Siyaset ve Güvenlik Dengeleri

       Ortadoğu'nun karmaşık siyasi ortamını ve güvenlik dengelerini analiz ederek, öğrencilere bölgesel istikrarsızlıkları anlama yeteneği kazandırılacaktır.


5.    Küresel Siyasette 'Orta Güçlerin' Artan Önemi ve ‘Küresel Güney’: Hindistan, Türkiye ve Brezilya örnekleri

      Orta güçlerin uluslararası sistemdeki yükselişini ve küresel güç dengelerindeki değişiklikleri ele alacak, bu ülkelerin rolünü anlamalarına yardımcı olacaktır.


6.   Küreselleşme Sürecinin Geleceği ve İkinci Soğuk Savaş: Korumacı ekonomi politikaları, iklim krizi, salgın hastalıklar ve büyük güçler arası rekabet (Ukrayna, Gazze ve Tayvan Krizleri)

      Küreselleşme sürecinin geleceğini ve büyük güçler arası rekabetin önemli yönlerini değerlendirmek, öğrencilere geleceğin zorluklarına hazırlıklı olma fırsatı sunacaktır.


Sertifika
TESAM tarafından hazırlanacak olan Yeni Dünya Düzeni, 2. Soğuk Savaş ve Küreselleşme Eğitim Programının katılımcılarına TESAM onaylı olacak şekilde Türkçe ve İngilizce sertifika verilecektir.
Katılımcılar eğitim sonunda % 70 devam koşulunu sağlamaları
koşulu ile bu başarı sertifikasını alabilecektir.
Genel
1 + Başlangıç Tarihi: 26 Şubat 2024
3 + 16 Ders Saati
4 + Kredi Kartına Peşin Fiyatına 2,3 ve 6 Taksit İmkanı
5 ☑ TESAM Onaylı Sertifika (PDF)
ABOUT INSTRUCTOR
img

John Doe

Android Developer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In a facilisis nulla. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Vivamus quis neque consectetur...

ULUSLARARASI ÇATIŞMA ANALİZİ VE ÇÖZÜMÜ

ULUSLARARASI ÇATIŞMA ANALİZİ VE ÇÖZÜMÜ

500,00₺

Eğitim İçeriğiProgram sonunda katılımcılara, başarılarını ve katılımlarını belgeleyen sertifika sunu..

II. Uluslararası İlişkiler Kış Okulu

II. Uluslararası İlişkiler Kış Okulu

650,00₺

Eğitim İçeriğiBu yıl ikincisi düzenlenecek olan TESAM Uluslararası İlişkiler Kış Okulu, Türkiye’nin ..

Etiketler: Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Hukuk, Dış Politika, Güvenlik, Güncel Sorunlar